De Italiaanse regering laat haar plannen vallen om hogere inkomens meer belastingen te laten betalen. Dat meldt het kabinet van premier Silvio Berlusconi.

De 'solidariteitsheffing' voor personen die meer dan 90.000 euro verdienen was een van de vele crisismaatregelen die de Italiaanse regering eerder deze maand aankondigde om het begrotingstekort terug te dringen, maar wordt nu dus van het lijstje geschrapt.

Om de crisis te bezweren, wil de regering met andere maatregelen komen, zoals het harder aanpakken van belastingontduiking en een daling van de pensionen.

Het parlement moet zich op 18 september over het herziene bezuinigingsplan uitspreken.

Allerrijksten

De idee van een bijdrage van de allerrijksten om het hoofd te bieden aan de crisis en om het overheidstekort terug te dringen, vindt in steeds meer landen ingang.

Nadat eerder Frankrijk al besloot om een taks op de hoge inkomens te heffen, bevestigde woordvoerder José Blanco van de Spaanse regering zondag dat het verkiezingsprogramma van de socialisten "een belastingverhoging voor rijken" zou bevatten. In Spanje vinden op 20 november vervroegde verkiezingen plaats.

Ook in Oostenrijk wordt al gesproken over een nieuwe belasting voor de allerrijksten. (Belga/KVDA)

De Italiaanse regering laat haar plannen vallen om hogere inkomens meer belastingen te laten betalen. Dat meldt het kabinet van premier Silvio Berlusconi. De 'solidariteitsheffing' voor personen die meer dan 90.000 euro verdienen was een van de vele crisismaatregelen die de Italiaanse regering eerder deze maand aankondigde om het begrotingstekort terug te dringen, maar wordt nu dus van het lijstje geschrapt. Om de crisis te bezweren, wil de regering met andere maatregelen komen, zoals het harder aanpakken van belastingontduiking en een daling van de pensionen. Het parlement moet zich op 18 september over het herziene bezuinigingsplan uitspreken. Allerrijksten De idee van een bijdrage van de allerrijksten om het hoofd te bieden aan de crisis en om het overheidstekort terug te dringen, vindt in steeds meer landen ingang. Nadat eerder Frankrijk al besloot om een taks op de hoge inkomens te heffen, bevestigde woordvoerder José Blanco van de Spaanse regering zondag dat het verkiezingsprogramma van de socialisten "een belastingverhoging voor rijken" zou bevatten. In Spanje vinden op 20 november vervroegde verkiezingen plaats. Ook in Oostenrijk wordt al gesproken over een nieuwe belasting voor de allerrijksten. (Belga/KVDA)