Volgens een eerste raming van de Banque de France zou het bruto binnenlands product (bbp) van Frankrijk in het derde kwartaal 2012 met 0,1 procent krimpen.

Aangezien de Franse centrale bank er bij een eerdere prognose al rekening mee hield dat het bbp in het tweede kwartaal met 0,1 procent achteruit kabbelt, zou er na twee opeenvolgende negatieve kwartalen voor onze zuiderburen sprake zijn van recessie.

De laatste Franse recessie dateert van de lente van 2009. Voor het volledige jaar 2012 houdt de Franse regering met een toename van het bbp met 0,3 procent.

Door de tegenvallende economische groei krijgt de regering het mogelijk moeilijk om het begrotingstekort binnen de perken te houden. Het is de bedoeling dat het tekort tegen eind 2013 wordt teruggebracht van 4,5 naar 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

Het Franse statistiekbureau maakt de eerste raming voor de economische groei bekend op dinsdag 14 augustus.(BO/Bloomberg)

Volgens een eerste raming van de Banque de France zou het bruto binnenlands product (bbp) van Frankrijk in het derde kwartaal 2012 met 0,1 procent krimpen. Aangezien de Franse centrale bank er bij een eerdere prognose al rekening mee hield dat het bbp in het tweede kwartaal met 0,1 procent achteruit kabbelt, zou er na twee opeenvolgende negatieve kwartalen voor onze zuiderburen sprake zijn van recessie.De laatste Franse recessie dateert van de lente van 2009. Voor het volledige jaar 2012 houdt de Franse regering met een toename van het bbp met 0,3 procent. Door de tegenvallende economische groei krijgt de regering het mogelijk moeilijk om het begrotingstekort binnen de perken te houden. Het is de bedoeling dat het tekort tegen eind 2013 wordt teruggebracht van 4,5 naar 3 procent van het bruto binnenlands product (bbp).Het Franse statistiekbureau maakt de eerste raming voor de economische groei bekend op dinsdag 14 augustus.(BO/Bloomberg)