De Franse economie kabbelt in een periode van recessie, terwijl Duitsland zijn groeiprognoses opkrikt.

Frankrijk - de tweede economie van de eurozone - noteert voor het tweede kwartaal van dit jaar een terugval van het bbp met 0,2 procent, meldt het nationaal statistiekbureau Insee woensdag. Dat was ook in het eerste kwartaal van dit jaar het geval, waardoor Frankrijk na twee opeenvolgende negatieve kwartalen in een periode is beland.

Eerder mikte de Franse president Hollande voor dit jaar op een lichte groei van 0,1 procent, maar het nationaal statistiekbureau houdt nu rekening met een terugval van -0,1 procent.

Met Duitsland - de locomotief van de eurozone - is het beter gesteld. Het Ifo-instituut houdt voor dit jaar rekening met een toename van het bbp met 0,7 procent, tegenover 0,6 procent bij een eerdere raming. De bijgestelde prognose zou in de eerste plaats te danken zijn aan de groeiende export.

Nog volgens Ifo zou de eurozone in de loop van 2014 uit het dal van de recessie klauteren, dankzij de prestaties van de Duitse economie. Duitsland zelf zou zich volgend jaar aan een toename van het bbp met 1,9 procent mogen verwachten, tegenover 0,7 procent voor de volledige eurozone. (Belga/BO)

De Franse economie kabbelt in een periode van recessie, terwijl Duitsland zijn groeiprognoses opkrikt.Frankrijk - de tweede economie van de eurozone - noteert voor het tweede kwartaal van dit jaar een terugval van het bbp met 0,2 procent, meldt het nationaal statistiekbureau Insee woensdag. Dat was ook in het eerste kwartaal van dit jaar het geval, waardoor Frankrijk na twee opeenvolgende negatieve kwartalen in een periode is beland.Eerder mikte de Franse president Hollande voor dit jaar op een lichte groei van 0,1 procent, maar het nationaal statistiekbureau houdt nu rekening met een terugval van -0,1 procent.Met Duitsland - de locomotief van de eurozone - is het beter gesteld. Het Ifo-instituut houdt voor dit jaar rekening met een toename van het bbp met 0,7 procent, tegenover 0,6 procent bij een eerdere raming. De bijgestelde prognose zou in de eerste plaats te danken zijn aan de groeiende export. Nog volgens Ifo zou de eurozone in de loop van 2014 uit het dal van de recessie klauteren, dankzij de prestaties van de Duitse economie. Duitsland zelf zou zich volgend jaar aan een toename van het bbp met 1,9 procent mogen verwachten, tegenover 0,7 procent voor de volledige eurozone. (Belga/BO)