De advocaat zegt dat in aanloop naar de publicatie van de halfjaarcijfers van Ageas woensdag.

'Een eventuele dividenduitkering gaat voorzienbaar ten koste van de verhaalsmogelijkheden van mijn cliënten en/of alle personen die in het verleden schade hebben geleden', zegt De Gier. Volgens de advocaat zijn de huidige bestuurders van Ageas hiervoor ook persoonlijk aansprakelijk.

Financieel gezond (?)

De Gier vermoedt dat de vermogenspositie van Ageas niet of nauwelijks toereikend is voor het betalen van de schadevergoedingen. Woensdag komt daar meer duidelijkheid over als de Belgische-Nederlandse verzekeraar zijn boeken opent over de eerste helft van dit jaar.

Een woordvoerster van het bedrijf stelt dat Ageas, met een kaspositie van 1,8 miljard euro, financieel gezond is. 'Verder ga ik hier niets over zeggen.'

Schadevergoeding

Ageas liet vorige week weten in cassatieberoep te gaan bij de Hoge Raad tegen de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam dat voormalige beleggers in Fortis zijn misleid en recht hebben op een schadevergoeding.

Belangenvereniging FortisEffect ontving de afgelopen week duizenden aanmeldingen van mensen en grote institutionele beleggers die willen deelnemen in het proces tegen het voormalige Fortis.

Het hof oordeelde dat Fortis in 2008 beleggers misleidend en onvolledig heeft geïnformeerd over de financiële positie van het concern. De beleggers hebben daarom recht op een schadevergoeding.

Die moet nog nader worden bepaald. Volgens de advocaat van FortisEffect bedraagt die minstens 200 miljoen euro. (Belga/ANP/KVDA)

De advocaat zegt dat in aanloop naar de publicatie van de halfjaarcijfers van Ageas woensdag.'Een eventuele dividenduitkering gaat voorzienbaar ten koste van de verhaalsmogelijkheden van mijn cliënten en/of alle personen die in het verleden schade hebben geleden', zegt De Gier. Volgens de advocaat zijn de huidige bestuurders van Ageas hiervoor ook persoonlijk aansprakelijk. De Gier vermoedt dat de vermogenspositie van Ageas niet of nauwelijks toereikend is voor het betalen van de schadevergoedingen. Woensdag komt daar meer duidelijkheid over als de Belgische-Nederlandse verzekeraar zijn boeken opent over de eerste helft van dit jaar. Een woordvoerster van het bedrijf stelt dat Ageas, met een kaspositie van 1,8 miljard euro, financieel gezond is. 'Verder ga ik hier niets over zeggen.' Ageas liet vorige week weten in cassatieberoep te gaan bij de Hoge Raad tegen de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam dat voormalige beleggers in Fortis zijn misleid en recht hebben op een schadevergoeding. Belangenvereniging FortisEffect ontving de afgelopen week duizenden aanmeldingen van mensen en grote institutionele beleggers die willen deelnemen in het proces tegen het voormalige Fortis. Het hof oordeelde dat Fortis in 2008 beleggers misleidend en onvolledig heeft geïnformeerd over de financiële positie van het concern. De beleggers hebben daarom recht op een schadevergoeding. Die moet nog nader worden bepaald. Volgens de advocaat van FortisEffect bedraagt die minstens 200 miljoen euro. (Belga/ANP/KVDA)