Fitch heeft vrijdag de rating verlaagd van elf Spaanse lokale en regionale autoriteiten, waaronder die van vier van de zeventien Spaanse regio's en de steden Madrid en Barcelona.

De ratingknip volgt op de lagere Spaanse rating die Fitch donderdag meegaf. Madrid en Barcelona zien hun rating verlaagd met drie stappen, van A naar BBB. De regio Madrid wordt verlaagd met twee stappen, van A- naar BBB. De regio's Baskenland, Cantabrië en Asturië ontsnappen evenmin aan de knipwoede van de kredietbeoordelaar.

De autonome regio's hebben de ratingverlaging te danken aan hun aandeel in de ontspoorde overheidsfinanciën van het Zuid-Europese land. Spanje telde in 2011 een tekort van 8,9 procent van het bruto binnenlands product in plaats van de beloofde 6 procent. De regio's moesten het tekort tot 1,3 procent zien te beperken, maar klokten af op 2,94 procent. (Belga/BO)

Fitch heeft vrijdag de rating verlaagd van elf Spaanse lokale en regionale autoriteiten, waaronder die van vier van de zeventien Spaanse regio's en de steden Madrid en Barcelona. De ratingknip volgt op de lagere Spaanse rating die Fitch donderdag meegaf. Madrid en Barcelona zien hun rating verlaagd met drie stappen, van A naar BBB. De regio Madrid wordt verlaagd met twee stappen, van A- naar BBB. De regio's Baskenland, Cantabrië en Asturië ontsnappen evenmin aan de knipwoede van de kredietbeoordelaar.De autonome regio's hebben de ratingverlaging te danken aan hun aandeel in de ontspoorde overheidsfinanciën van het Zuid-Europese land. Spanje telde in 2011 een tekort van 8,9 procent van het bruto binnenlands product in plaats van de beloofde 6 procent. De regio's moesten het tekort tot 1,3 procent zien te beperken, maar klokten af op 2,94 procent. (Belga/BO)