De federale overheidsdienst Financiën gaat zelf een opleiding fiscaliteit geven. De 'bachelor fiscaliteit' wordt erkend door de gemeenschappen.

Het initiatief is ontstaan uit het probleem om geschikt personeel te vinden, zo melden de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Eerste groep start nog dit jaar

De FOD Financiën wil werkzoekenden en contractuele medewerkers die al in dienst zijn met enkel een diploma middelbaar onderwijs, de mogelijkheid bieden om binnen Financiën een erkende 'bachelor fiscaliteit' te halen.

Een eerste groep van veertig kandidaten zal nog in de loop van dit jaar met de opleiding starten, schrijven de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Het precieze programma moet nog vastgelegd worden, maar 60 procent van de opleiding wordt besteed aan werk op kantoor en de rest aan een theoretische opleiding.

Het diploma na drie jaar opleiding is een volwaardige "bachelor fiscaliteit", erkend door de gemeenschappen. (Belga/KVDA)

De federale overheidsdienst Financiën gaat zelf een opleiding fiscaliteit geven. De 'bachelor fiscaliteit' wordt erkend door de gemeenschappen. Het initiatief is ontstaan uit het probleem om geschikt personeel te vinden, zo melden de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Eerste groep start nog dit jaar De FOD Financiën wil werkzoekenden en contractuele medewerkers die al in dienst zijn met enkel een diploma middelbaar onderwijs, de mogelijkheid bieden om binnen Financiën een erkende 'bachelor fiscaliteit' te halen. Een eerste groep van veertig kandidaten zal nog in de loop van dit jaar met de opleiding starten, schrijven de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Het precieze programma moet nog vastgelegd worden, maar 60 procent van de opleiding wordt besteed aan werk op kantoor en de rest aan een theoretische opleiding. Het diploma na drie jaar opleiding is een volwaardige "bachelor fiscaliteit", erkend door de gemeenschappen. (Belga/KVDA)