Bernanke zei nog dat de private sector opnieuw begint te groeien na een recessie die bijna twee jaar aanhield, de ergste sinds de crisis van de jaren 30. De vraag van de gezinnen "lijkt aan bescheiden tempo te groeien" maar "de jobmarkt blijft vrij zwak".

Bernanke ziet een toename van de uitgaven van de gezinnen, van de bedrijfsinvesteringen en van de handel.

Senaat stemt werkgelegenheidswet

De Amerikaanse Senaat heeft woensdag een wet gestemd die de werkgelegenheid moet bevorderen, zo hebben Amerikaanse media gemeld. Er waren 70 stemmen voor en 28 tegen.

De wet voorziet onder meer in belastingvermindering voor bedrijven die werklozen in dienst nemen. Blijven die mensen minstens een jaar die job behouden, dan knijpt de fiscus er weer wat af. De Democraten hopen met de wet tienduizenden nieuwe jobs in het leven te roepen. De totale kostprijs bedraagt 15 miljard dollar.

De wet moet nu terug naar het Huis van Afgevaardigden die in december een veel ambitieuzere versie ter waarde van 154 miljard dollar stemde.

Bernanke zei nog dat de private sector opnieuw begint te groeien na een recessie die bijna twee jaar aanhield, de ergste sinds de crisis van de jaren 30. De vraag van de gezinnen "lijkt aan bescheiden tempo te groeien" maar "de jobmarkt blijft vrij zwak".Bernanke ziet een toename van de uitgaven van de gezinnen, van de bedrijfsinvesteringen en van de handel. Senaat stemt werkgelegenheidswetDe Amerikaanse Senaat heeft woensdag een wet gestemd die de werkgelegenheid moet bevorderen, zo hebben Amerikaanse media gemeld. Er waren 70 stemmen voor en 28 tegen. De wet voorziet onder meer in belastingvermindering voor bedrijven die werklozen in dienst nemen. Blijven die mensen minstens een jaar die job behouden, dan knijpt de fiscus er weer wat af. De Democraten hopen met de wet tienduizenden nieuwe jobs in het leven te roepen. De totale kostprijs bedraagt 15 miljard dollar. De wet moet nu terug naar het Huis van Afgevaardigden die in december een veel ambitieuzere versie ter waarde van 154 miljard dollar stemde.