Het belangrijkste rentetarief komt door de zesde verhoging sinds eind 2015 op een bandbreedte van 1,5 procent tot 1,75 procent. De financiële markten hielden over het algemeen rekening met een nieuwe renteverhoging.

Tot die eerste verhoging werd doorgevoerd, ruim twee jaar geleden, stond de rente zeven jaar op nul procent. Het besluit tot een renteverhoging werd unaniem genomen.

Het was voor het eerst dat Jerome Powell als Fed-voorzitter de beleidsvergadering voorzat.

Verwacht wordt dat de rente dit jaar nog in twee stappen verder wordt opgevoerd.

Sterke economische groei zet Powell er mogelijk toe aan dit jaar vier renteverhogingen door te voeren, maar dat lijkt op dit moment niet aan de orde.

'De economische vooruitzichten zijn de laatste maanden verbeterd', aldus de Fed in een persbericht. De koepel van centrale banken gaat voor dit jaar uit van een economische groei van 2,7 procent. Bij een eerdere prognose werd rekening gehouden met een toename van het bbp met 2,5 procent.

Ook de werkloosheid zal volgens de bestuurders verder dalen dan eerder geraamd. Nu gaat de Fed uit van een werkloosheidspercentage van 3,8 procent in het laatste kwartaal van dit jaar, tegenover een eerdere raming van 3,9 procent.

Het belangrijkste rentetarief komt door de zesde verhoging sinds eind 2015 op een bandbreedte van 1,5 procent tot 1,75 procent. De financiële markten hielden over het algemeen rekening met een nieuwe renteverhoging.Tot die eerste verhoging werd doorgevoerd, ruim twee jaar geleden, stond de rente zeven jaar op nul procent. Het besluit tot een renteverhoging werd unaniem genomen. Het was voor het eerst dat Jerome Powell als Fed-voorzitter de beleidsvergadering voorzat. Verwacht wordt dat de rente dit jaar nog in twee stappen verder wordt opgevoerd. Sterke economische groei zet Powell er mogelijk toe aan dit jaar vier renteverhogingen door te voeren, maar dat lijkt op dit moment niet aan de orde. 'De economische vooruitzichten zijn de laatste maanden verbeterd', aldus de Fed in een persbericht. De koepel van centrale banken gaat voor dit jaar uit van een economische groei van 2,7 procent. Bij een eerdere prognose werd rekening gehouden met een toename van het bbp met 2,5 procent. Ook de werkloosheid zal volgens de bestuurders verder dalen dan eerder geraamd. Nu gaat de Fed uit van een werkloosheidspercentage van 3,8 procent in het laatste kwartaal van dit jaar, tegenover een eerdere raming van 3,9 procent.