Sommige analisten hadden gerekend op een eerste rentewijziging in bijna zeven jaar.

Volgens de Fed blijft het huidige renteniveau, dat al sinds december 2008 van kracht is, 'gepast'. Het steunt de progressie naar maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit, klinkt het in een persbericht.

De Amerikaanse centrale bank acht dat een renteverhoging 'gepast zal zijn ... wanneer ze een verdere verbetering van de arbeidsmarkt heeft vastgesteld en wanneer ze redelijk zeker is dat de inflatie opnieuw opschuift richting de doelstelling op middellange termijn van 2 procent'. Op dit moment bedraagt de inflatie slechts 0,3 procent op jaarbasis.

De Amerikaanse beurzen reageerden nauwelijks op de rentebeslissing.

Nikkei gaat lager

De Japanse beurs heeft niet kunnen profiteren van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. De Nikkei-sterindex ging 1,96 procent lager tot 18.070,21 punten, gedreven door een duurdere yen, die nefast is voor de vele Japanse exportbedrijven.

De beurs van Tokio is komende maandag tot en met woensdag gesloten wegens nationale feestdagen.

(Belga)

Sommige analisten hadden gerekend op een eerste rentewijziging in bijna zeven jaar.Volgens de Fed blijft het huidige renteniveau, dat al sinds december 2008 van kracht is, 'gepast'. Het steunt de progressie naar maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit, klinkt het in een persbericht. De Amerikaanse centrale bank acht dat een renteverhoging 'gepast zal zijn ... wanneer ze een verdere verbetering van de arbeidsmarkt heeft vastgesteld en wanneer ze redelijk zeker is dat de inflatie opnieuw opschuift richting de doelstelling op middellange termijn van 2 procent'. Op dit moment bedraagt de inflatie slechts 0,3 procent op jaarbasis. De Amerikaanse beurzen reageerden nauwelijks op de rentebeslissing. De Japanse beurs heeft niet kunnen profiteren van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. De Nikkei-sterindex ging 1,96 procent lager tot 18.070,21 punten, gedreven door een duurdere yen, die nefast is voor de vele Japanse exportbedrijven. De beurs van Tokio is komende maandag tot en met woensdag gesloten wegens nationale feestdagen. (Belga)