De Fed gaat de 600 miljard dollar in de economie injecteren om het slabakkende herstel te stimuleren. De centrale bank gaat daarvoor maandelijks - tot eind juni 2011 - voor 75 miljard dollar staatsobligaties inkopen.

Dat de Fed woensdag een extra financiële injectie aankondigt, is een gevolg van de teleurstellende economische cijfers waarmee de Verenigde Staten af te rekenen hebben: een toename van het bbp met slechts 2 procent op jaarbasis, aangevuld met een hoge werkloosheidsgraad van 9,6 procent die een rem zet op de banengroei en het consumentenvertrouwen van de modale Amerikaan.

De belangrijkste rentevoet van de Fed blijft sinds december 2008 op het historisch lage peil van 0 tot 0,25 procent.

De Fed gaat de 600 miljard dollar in de economie injecteren om het slabakkende herstel te stimuleren. De centrale bank gaat daarvoor maandelijks - tot eind juni 2011 - voor 75 miljard dollar staatsobligaties inkopen.Dat de Fed woensdag een extra financiële injectie aankondigt, is een gevolg van de teleurstellende economische cijfers waarmee de Verenigde Staten af te rekenen hebben: een toename van het bbp met slechts 2 procent op jaarbasis, aangevuld met een hoge werkloosheidsgraad van 9,6 procent die een rem zet op de banengroei en het consumentenvertrouwen van de modale Amerikaan. De belangrijkste rentevoet van de Fed blijft sinds december 2008 op het historisch lage peil van 0 tot 0,25 procent.