Volgens Fed-voorzitter Powell is een geleidelijke verhoging van de rente op dit moment de beste aanpak voor de centrale bank. Hij stelt dat de Amerikaanse economie het de komende jaren nog goed zal blijven doen, met een sterke arbeidsmarkt en een inflatie die schommelt rond de doelstelling van - net onder de - 2 procent die de Fed hanteert.

Het is volgens de Fed-president moeilijk in te schatten wat het effect van het handelsbeleid van president Donald Trump op de economie zal zijn. De verklaring werd afgelegd voor een bankencomité van de Senaat.

In juni verhoogde de Fed de rente voor de tweede keer dit jaar. De centrale bank gaf aan te verwachten dat de rente dit jaar nog twee keer verhoogd zal worden. Voor 2019 voorziet de Fed drie rentestappen.

Volgens Fed-voorzitter Powell is een geleidelijke verhoging van de rente op dit moment de beste aanpak voor de centrale bank. Hij stelt dat de Amerikaanse economie het de komende jaren nog goed zal blijven doen, met een sterke arbeidsmarkt en een inflatie die schommelt rond de doelstelling van - net onder de - 2 procent die de Fed hanteert. Het is volgens de Fed-president moeilijk in te schatten wat het effect van het handelsbeleid van president Donald Trump op de economie zal zijn. De verklaring werd afgelegd voor een bankencomité van de Senaat. In juni verhoogde de Fed de rente voor de tweede keer dit jaar. De centrale bank gaf aan te verwachten dat de rente dit jaar nog twee keer verhoogd zal worden. Voor 2019 voorziet de Fed drie rentestappen.