Twee nieuwe vormen van fraude kosten onderneming jaarlijks naar schatting meer dan 10 miljoen euro. Fraudeurs proberen bedrijven op te lichten met "social engineering" en factuurfraude, luidt het in een persbericht.

Bij "social engineering" geven de fraudeurs zich uit als een gezaghebbende persoon. Ze proberen zo werknemers die bevoegd zijn om betalingen uit te voeren, te overtuigen om "een dringende en strikt vertrouwelijke overschrijving" uit te voeren, meestal naar een rekening in het buitenland.

Bij factuurfraude proberen de fraudeurs overschrijvingen te onderscheppen en het rekeningnummer te wijzigen in hun eigen rekeningnummer. (Belga/NS)

Twee nieuwe vormen van fraude kosten onderneming jaarlijks naar schatting meer dan 10 miljoen euro. Fraudeurs proberen bedrijven op te lichten met "social engineering" en factuurfraude, luidt het in een persbericht. Bij "social engineering" geven de fraudeurs zich uit als een gezaghebbende persoon. Ze proberen zo werknemers die bevoegd zijn om betalingen uit te voeren, te overtuigen om "een dringende en strikt vertrouwelijke overschrijving" uit te voeren, meestal naar een rekening in het buitenland. Bij factuurfraude proberen de fraudeurs overschrijvingen te onderscheppen en het rekeningnummer te wijzigen in hun eigen rekeningnummer. (Belga/NS)