"Er is een groot vertrouwensprobleem in de eurozone. Je zou dan toch verwachten dat de Europese leiders een krachtiger signaal geven over hun bereidheid om dat project overeind te houden. Ze lopen telkens achter de feiten aan. Er is ook veel ongeduld en frustratie bij Jean-Claude Trichet. De voorzitter van de ECB vindt dat de Europese leiders de crisis moeten aanpakken en niet de Europese Centrale Bank. Ik vrees dat we eerst een grote speculatie tegen Frankrijk moeten krijgen, voor Europese leiders echt in actie zullen schieten. Ik denk dus dat we in 2011 van crisis naar crisis zullen hobbelen."

Peter De Keyzer vreest ook dat Griekenland en Ierland niet zullen lukken in hun saneringsplannen. "Ierland kampt technisch gezien met een depressie. Ik vermoed dat er vroeg of laat een transfer zal moeten plaatsvinden. Ofwel zal Ierland zijn verplichtingen niet meer kunnen nakomen aan de obligatiehouders of het zal steun moeten krijgen van Duitsland en Frankrijk. Voor mij is het duidelijk dat Ierland het niet alleen zal redden. En dat geldt eveneens voor Griekenland."

Naast Peter De Keyzer laat ook Edwin De Boeck, hoofdeconoom van KBC, in Z-Talk Goossens zijn licht schijnen over de Europese schuldencrisis. Beiden geven bovendien hun economische vooruitzichten voor het jaar 2011. Verwachten ze een nieuwe crisis in het financiële systeem? Hoe zien zij de economische groei evolueren? Welk gevaar loopt Europa door de grote handels-onevenwichten in de wereld? Krijgen we inflatie of eerder deflatie? Hoe zullen de grondstoffenprijzen evolueren? En hoe lang zal het goud nog in opmars blijven?

Z-Talk Goossens wordt vanaf zaterdagochtend 4 december om 11 uur uitgezonden op Kanaal Z.

U kunt de uitzending ook hier bekijken

"Er is een groot vertrouwensprobleem in de eurozone. Je zou dan toch verwachten dat de Europese leiders een krachtiger signaal geven over hun bereidheid om dat project overeind te houden. Ze lopen telkens achter de feiten aan. Er is ook veel ongeduld en frustratie bij Jean-Claude Trichet. De voorzitter van de ECB vindt dat de Europese leiders de crisis moeten aanpakken en niet de Europese Centrale Bank. Ik vrees dat we eerst een grote speculatie tegen Frankrijk moeten krijgen, voor Europese leiders echt in actie zullen schieten. Ik denk dus dat we in 2011 van crisis naar crisis zullen hobbelen." Peter De Keyzer vreest ook dat Griekenland en Ierland niet zullen lukken in hun saneringsplannen. "Ierland kampt technisch gezien met een depressie. Ik vermoed dat er vroeg of laat een transfer zal moeten plaatsvinden. Ofwel zal Ierland zijn verplichtingen niet meer kunnen nakomen aan de obligatiehouders of het zal steun moeten krijgen van Duitsland en Frankrijk. Voor mij is het duidelijk dat Ierland het niet alleen zal redden. En dat geldt eveneens voor Griekenland."