Maandag is het al de voor vierde keer dat het tekort van Griekenland door Eurostat naar boven wordt bijgesteld. In een vorige raming, die dateert van april 2010, werd het Griekse begrotingstekort op 13,6 procent vastgelegd. Door de herziening krijgt het land af te rekenen met het grootste tekort van de 27 landen van de Europese Unie (EU). Het tekort blijkt nu ook groter dan dat van het noodlijdende Ierland (14,4 procent van het bbp).

Voor 2010 verwacht Griekenland een begrotingstekort van 9,4 procent van het bbp. Eind 2009 raakte bekend dat de Griekse begrotingscijfers in het verleden niet met de realiteit overeenstemden. De opgesmukte cijfers brachten toen heel wat onrust mee op de internationale markten. Ook de Europese eenheidsmunt kwam toen onder druk te staan.

Maandag is het al de voor vierde keer dat het tekort van Griekenland door Eurostat naar boven wordt bijgesteld. In een vorige raming, die dateert van april 2010, werd het Griekse begrotingstekort op 13,6 procent vastgelegd. Door de herziening krijgt het land af te rekenen met het grootste tekort van de 27 landen van de Europese Unie (EU). Het tekort blijkt nu ook groter dan dat van het noodlijdende Ierland (14,4 procent van het bbp). Voor 2010 verwacht Griekenland een begrotingstekort van 9,4 procent van het bbp. Eind 2009 raakte bekend dat de Griekse begrotingscijfers in het verleden niet met de realiteit overeenstemden. De opgesmukte cijfers brachten toen heel wat onrust mee op de internationale markten. Ook de Europese eenheidsmunt kwam toen onder druk te staan.