Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt woensdag. Dat is driemaal zo hoog als de 30 miljard euro steun die zondag werd aangekondigd.

Volgens de krant is de 30 miljard euro slechts een eerste stap. Op het einde van de rit zou het finale bedrag een stuk hoger kunnen liggen. Totale leningen voor een bedrag tot 90 miljard euro is niet uitgesloten, aldus de krant, een bron bij de Europese commissie aanhalend.

Nog volgens de krant zouden de ministers van Financiën het zondag hebben gehad over steun aan Griekenland voor een periode van drie jaar, de tijd die Athene nodig heeft om de bezem door de overheidsfinanciën te halen.

De factuur voor de Duitsers zou in dat geval veel hoger kunnen oplopen dan de 8,4 miljard euro die zondag door Berlijn werd opgegeven.

Zondag kwamen de landen van de eurozone overeen Athene tot 30 miljard aan leningen toe te staan aan een gunstig tarief van 5 procent indien Griekenland dat vraagt. Ook het Internationaal Monetair Fonds zou geld lenen aan de Grieken.

Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt woensdag. Dat is driemaal zo hoog als de 30 miljard euro steun die zondag werd aangekondigd. Volgens de krant is de 30 miljard euro slechts een eerste stap. Op het einde van de rit zou het finale bedrag een stuk hoger kunnen liggen. Totale leningen voor een bedrag tot 90 miljard euro is niet uitgesloten, aldus de krant, een bron bij de Europese commissie aanhalend. Nog volgens de krant zouden de ministers van Financiën het zondag hebben gehad over steun aan Griekenland voor een periode van drie jaar, de tijd die Athene nodig heeft om de bezem door de overheidsfinanciën te halen. De factuur voor de Duitsers zou in dat geval veel hoger kunnen oplopen dan de 8,4 miljard euro die zondag door Berlijn werd opgegeven. Zondag kwamen de landen van de eurozone overeen Athene tot 30 miljard aan leningen toe te staan aan een gunstig tarief van 5 procent indien Griekenland dat vraagt. Ook het Internationaal Monetair Fonds zou geld lenen aan de Grieken.