Europese landen krijgen al het geld dat zij aan Griekenland hebben geleend terug, zegt Europees commissaris voor Economisch en Monetaire Zaken Olli Rehn. "Ik weet zeker dat Griekenland zijn leningen aan de Europese lidstaten zal terugbetalen", stelde Rehn in een interview met het Nederlandse tv-programma 'Nieuwsuur'. De noodsteun voor Griekenland is volgens hem van groot belang om een "financiële catastrofe" in het land te voorkomen.

'Illusie'

Eerder op de dag zei de Nederlandse voormalige minister van Financiën Wouter Bos in een toespraak, in het kader van het bezoek van Rehn aan Den Haag, nog dat het "een illusie" is dat Europese landen al het geld van Griekenland terugkrijgen.

Volgens hem moeten de landen hun verliezen op de leningen snel nemen, om Griekenland te helpen bij het herstel van de economie. (Belga/KVDA)

Europese landen krijgen al het geld dat zij aan Griekenland hebben geleend terug, zegt Europees commissaris voor Economisch en Monetaire Zaken Olli Rehn. "Ik weet zeker dat Griekenland zijn leningen aan de Europese lidstaten zal terugbetalen", stelde Rehn in een interview met het Nederlandse tv-programma 'Nieuwsuur'. De noodsteun voor Griekenland is volgens hem van groot belang om een "financiële catastrofe" in het land te voorkomen. 'Illusie' Eerder op de dag zei de Nederlandse voormalige minister van Financiën Wouter Bos in een toespraak, in het kader van het bezoek van Rehn aan Den Haag, nog dat het "een illusie" is dat Europese landen al het geld van Griekenland terugkrijgen. Volgens hem moeten de landen hun verliezen op de leningen snel nemen, om Griekenland te helpen bij het herstel van de economie. (Belga/KVDA)