De Europese brouwers uiten hun bezorgdheid in een oproep aan de Europese verantwoordelijken om "de kip met de gouden eieren niet te slachten".

Alberto da Ponte, voorzitter van "The Brewers of Europe", vraagt de Europese regeringen twee keer na te denken vooraleer "toe te geven aan de verleiding om de budgettaire problemen op te lossen met nieuwe taksen op bier".

Cyprus heeft intussen al beslist over te gaan tot een verhoging van de taksen met 20 procent. Ponte vreest nu dat de hogere taksen ook zullen worden doorgevoerd in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk of Spanje.

Volgens Ponte zal een dergelijke maatregel een negatieve impact hebben op het verbruik en bijgevolg ook op de fiscale inkomsten. Vandaag wordt de sector al geconfronteerd met een afname van de consumptie door de economische crisis en de vergrijzing van de bevolking in Europa, luidt het.

Uit een recent onderzoek, dat werd gefinancierd door de brouwers, blijkt dat een verhoging van de taksen met 20 procent in Europa meer dan 70.000 banen zal kosten. De fiscale inkomsten zouden volgens diezelfde berekeningen met 115 miljoen euro dalen.

De Europese brouwers uiten hun bezorgdheid in een oproep aan de Europese verantwoordelijken om "de kip met de gouden eieren niet te slachten". Alberto da Ponte, voorzitter van "The Brewers of Europe", vraagt de Europese regeringen twee keer na te denken vooraleer "toe te geven aan de verleiding om de budgettaire problemen op te lossen met nieuwe taksen op bier". Cyprus heeft intussen al beslist over te gaan tot een verhoging van de taksen met 20 procent. Ponte vreest nu dat de hogere taksen ook zullen worden doorgevoerd in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk of Spanje. Volgens Ponte zal een dergelijke maatregel een negatieve impact hebben op het verbruik en bijgevolg ook op de fiscale inkomsten. Vandaag wordt de sector al geconfronteerd met een afname van de consumptie door de economische crisis en de vergrijzing van de bevolking in Europa, luidt het.Uit een recent onderzoek, dat werd gefinancierd door de brouwers, blijkt dat een verhoging van de taksen met 20 procent in Europa meer dan 70.000 banen zal kosten. De fiscale inkomsten zouden volgens diezelfde berekeningen met 115 miljoen euro dalen.