Beleggers laten net als donderdag hun ongerustheid blijken over de overheidstekorten in Griekenland, Spanje en Portugal en de gevolgen daarvan voor het economisch herstel in de eurozone.

Positieve banencijfers in de VS konden het sentiment niet keren. Het zwaarste verlies vrijdag was voor de Griekse beurs: -3,7 procent. In Spanje en Portugal bleven de verliezen beperkt tot respectievelijk 1 procent en 0,9 procent, na de crash van donderdag.

Op de beurs van Parijs ging de CAC-index vrijdag 3,40 procent lager, bij een nerveuze handel. In Londen ging de Footsie 1,53 procent in het rood. De DAX verloor 1,79 procent in Frankfurt, in Amsterdam noteerde de AEX-index 2,5 procent in de min.

Beleggers laten net als donderdag hun ongerustheid blijken over de overheidstekorten in Griekenland, Spanje en Portugal en de gevolgen daarvan voor het economisch herstel in de eurozone. Positieve banencijfers in de VS konden het sentiment niet keren. Het zwaarste verlies vrijdag was voor de Griekse beurs: -3,7 procent. In Spanje en Portugal bleven de verliezen beperkt tot respectievelijk 1 procent en 0,9 procent, na de crash van donderdag. Op de beurs van Parijs ging de CAC-index vrijdag 3,40 procent lager, bij een nerveuze handel. In Londen ging de Footsie 1,53 procent in het rood. De DAX verloor 1,79 procent in Frankfurt, in Amsterdam noteerde de AEX-index 2,5 procent in de min.