Tijdens de informele top in Polen van afgelopen vrijdag zijn de Europese ministers er niet in geslaagd een oplossing te vinden voor de uitdeinende schuldencrisis in de eurozone. Beleggers vrezen bovendien dat de Grieken een nieuwe schijf financiële noodhulp niet gaan krijgen. Het gematigd optimisme van de vorige beursweek raakte maandag overigens al bij opening meteen uitgevlakt.

In Parijs sluit de beurs maandagavond met een verlies van -3 procent, in Frankfurt klokt de index af op -2,83 procent, in Amsterdam op -2,52 procent en in Londen wordt een verlies van -2 procent opgetekend.

Net als de vorige weken het geval was, zijn het opnieuw de bankaandelen die de raakste klappen krijgen wanneer de beurzen kelderen. In Parijs verliest BNP Paribas na de slotbel 5,48 procent en Société Générale 6,7 procent. Dezelfde trend geldt in Frankfurt, waar het aandeel Deutsche Bank 4,54 procent verliest, terwijl Commerzbank 4,13 procent moet prijsgeven.

De Bel20op Euronext Brussel noteert na de eerste beursdag van de week -2,57 procent in het rood. De financials Dexia en KBC zien respectievelijk 3,27 en 4,50 procent verdampen. Verzekeraar Ageas verliest 3,21 procent. (BO)

Tijdens de informele top in Polen van afgelopen vrijdag zijn de Europese ministers er niet in geslaagd een oplossing te vinden voor de uitdeinende schuldencrisis in de eurozone. Beleggers vrezen bovendien dat de Grieken een nieuwe schijf financiële noodhulp niet gaan krijgen. Het gematigd optimisme van de vorige beursweek raakte maandag overigens al bij opening meteen uitgevlakt. In Parijs sluit de beurs maandagavond met een verlies van -3 procent, in Frankfurt klokt de index af op -2,83 procent, in Amsterdam op -2,52 procent en in Londen wordt een verlies van -2 procent opgetekend.Net als de vorige weken het geval was, zijn het opnieuw de bankaandelen die de raakste klappen krijgen wanneer de beurzen kelderen. In Parijs verliest BNP Paribas na de slotbel 5,48 procent en Société Générale 6,7 procent. Dezelfde trend geldt in Frankfurt, waar het aandeel Deutsche Bank 4,54 procent verliest, terwijl Commerzbank 4,13 procent moet prijsgeven. De Bel20op Euronext Brussel noteert na de eerste beursdag van de week -2,57 procent in het rood. De financials Dexia en KBC zien respectievelijk 3,27 en 4,50 procent verdampen. Verzekeraar Ageas verliest 3,21 procent. (BO)