Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten steeg in mei naar het hoogste peil sinds 2008, blijkt uit het rapport van de Universiteit van Michigan.

De Michigan-index, die het consumentenvertrouwen meet, klom van 76,4 in april tot 77,8 in mei. Analisten hielden rekening met een lichte terugval tot 76,2. Ondanks de zwakkere banengroei van de afgelopen maanden behoudt de Amerikaanse consument het vertrouwen in het herstel van de arbeidsmarkt.

Maar hoewel de meeste Amerikanen er niet echt van overtuigd zijn dat de werkloosheidsgraad in de VS verder afneemt, mikken economen gepolst door de Philadelphia Federal Reserve op een gemiddelde werkloosheidsgraad van 8,1 procent in 2012 en een geleidelijke afname tot 7,7 procent in 2013.

Na de publicatie van het rapport in de VS werden de verliezen van de ochtendhandel op de Europese beursvloer bijna overal weggevlakt. Amsterdam, Londen en Frankfurt zijn er zelfs nog in geslaagd een winst tot 1 procent te boeken. Dat lukte evenwel niet in Parijs en Brussel, waar respectievelijk 0,01 en 0,13 procent verlies werd genoteerd.

Op Euronext Brussel gaf het aandeel D'Ieteren 5,08 procent prijs tot 29,15 euro na teleurstellende kwartaalresultaten. Bank-verzekeraar KBC verloor 2,98 procent tot 14,01 euro. (Reuters/BO)

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten steeg in mei naar het hoogste peil sinds 2008, blijkt uit het rapport van de Universiteit van Michigan. De Michigan-index, die het consumentenvertrouwen meet, klom van 76,4 in april tot 77,8 in mei. Analisten hielden rekening met een lichte terugval tot 76,2. Ondanks de zwakkere banengroei van de afgelopen maanden behoudt de Amerikaanse consument het vertrouwen in het herstel van de arbeidsmarkt. Maar hoewel de meeste Amerikanen er niet echt van overtuigd zijn dat de werkloosheidsgraad in de VS verder afneemt, mikken economen gepolst door de Philadelphia Federal Reserve op een gemiddelde werkloosheidsgraad van 8,1 procent in 2012 en een geleidelijke afname tot 7,7 procent in 2013. Na de publicatie van het rapport in de VS werden de verliezen van de ochtendhandel op de Europese beursvloer bijna overal weggevlakt. Amsterdam, Londen en Frankfurt zijn er zelfs nog in geslaagd een winst tot 1 procent te boeken. Dat lukte evenwel niet in Parijs en Brussel, waar respectievelijk 0,01 en 0,13 procent verlies werd genoteerd. Op Euronext Brussel gaf het aandeel D'Ieteren 5,08 procent prijs tot 29,15 euro na teleurstellende kwartaalresultaten. Bank-verzekeraar KBC verloor 2,98 procent tot 14,01 euro. (Reuters/BO)