De EBA publiceerde de cijfers donderdag om 18 uur, maar het rapport lekte eerder uit.

Duitse banken hebben 13,1 miljard euro vers kapitaal nodig, Italiaanse banken 15,4 miljard euro, Franse banken 7,3 miljard euro en Griekse banken 30 miljard euro. De banken hebben het extra kapitaal nodig om zich te beschermen tegen de gevolgen van de schuldencrisis in de eurozone.

Een kernkapitaalratio - of kapitaalbuffer - van 9 procent is voor de banken een minimumvereiste om de stresstests te doorstaan. Dat percentage ligt de helft hoger dan de 6 procent die in de zogenaamde Basel III-normen werd vastgelegd. De hogere norm kwam er onder druk van de Europese top van eind oktober.

KBC

Bank-verzekeraar KBC liet donderdag voor de bekendmaking van de officiële resultaten al weten aan de vereiste van 9 procent te voldoen. Volgens het rapport van de EBA zijn ook de Nederlandse banken ING, ABN Amro en Rabobank geslaagd voor de stresstest.

Dexia

De beursgenoteerde Frans-Belgische financiële groep Dexia heeft nog 6,3 miljard euro nodig om een kernkapitaalratio van 9 procent te halen. De berekening werd echter voor de verkoop van de Belgische bankpoot gemaakt. Dexia Bank België (DBB) niet meegerekend zou het tekort eind september overeenstemmen met 4,1 miljard euro, meldt de groep. Dexia Bank België is naar eigen zeggen wel geslaagd voor de test, al werd de bank slechts 'secundair' getest. Dat komt doordat ze in het derde kwartaal nog onderdeel was van de Dexia-groep.(Belga/BO)

De EBA publiceerde de cijfers donderdag om 18 uur, maar het rapport lekte eerder uit.Duitse banken hebben 13,1 miljard euro vers kapitaal nodig, Italiaanse banken 15,4 miljard euro, Franse banken 7,3 miljard euro en Griekse banken 30 miljard euro. De banken hebben het extra kapitaal nodig om zich te beschermen tegen de gevolgen van de schuldencrisis in de eurozone. Een kernkapitaalratio - of kapitaalbuffer - van 9 procent is voor de banken een minimumvereiste om de stresstests te doorstaan. Dat percentage ligt de helft hoger dan de 6 procent die in de zogenaamde Basel III-normen werd vastgelegd. De hogere norm kwam er onder druk van de Europese top van eind oktober.KBCBank-verzekeraar KBC liet donderdag voor de bekendmaking van de officiële resultaten al weten aan de vereiste van 9 procent te voldoen. Volgens het rapport van de EBA zijn ook de Nederlandse banken ING, ABN Amro en Rabobank geslaagd voor de stresstest.DexiaDe beursgenoteerde Frans-Belgische financiële groep Dexia heeft nog 6,3 miljard euro nodig om een kernkapitaalratio van 9 procent te halen. De berekening werd echter voor de verkoop van de Belgische bankpoot gemaakt. Dexia Bank België (DBB) niet meegerekend zou het tekort eind september overeenstemmen met 4,1 miljard euro, meldt de groep. Dexia Bank België is naar eigen zeggen wel geslaagd voor de test, al werd de bank slechts 'secundair' getest. Dat komt doordat ze in het derde kwartaal nog onderdeel was van de Dexia-groep.(Belga/BO)