"Uitstekend nieuws," zegt Europarlementslid Ivo Belet (CD&V). "De financiële crisis heeft een breed draagvlak gecreëerd voor maatregelen die de speculatie afremmen en de economische stabiliteit vergroten. De middelen die de Tobintaks kan genereren kunnen gebruikt worden voor de financiering van ontwikkeling en mondiale collectieve goederen, met inbegrip van aanpassing aan en beperking van de klimaatverandering en de gevolgen daarvan in de ontwikkelingslanden", aldus Belet.

Het is nu aan de Europese Commissie om een werkbaar voorstel op tafel leggen. Vervolgens zullen de EU-regeringen voor de verantwoordelijkheid geplaatst worden. Ons land is volgens Belet alvast gewonnen voor de invoering van zo'n heffing, op voorwaarde dat alle Europese partners hierin meestappen.

"Uitstekend nieuws," zegt Europarlementslid Ivo Belet (CD&V). "De financiële crisis heeft een breed draagvlak gecreëerd voor maatregelen die de speculatie afremmen en de economische stabiliteit vergroten. De middelen die de Tobintaks kan genereren kunnen gebruikt worden voor de financiering van ontwikkeling en mondiale collectieve goederen, met inbegrip van aanpassing aan en beperking van de klimaatverandering en de gevolgen daarvan in de ontwikkelingslanden", aldus Belet. Het is nu aan de Europese Commissie om een werkbaar voorstel op tafel leggen. Vervolgens zullen de EU-regeringen voor de verantwoordelijkheid geplaatst worden. Ons land is volgens Belet alvast gewonnen voor de invoering van zo'n heffing, op voorwaarde dat alle Europese partners hierin meestappen.