De experten gaan na of Griekenland met de aangekondigde besparingsmaatregelen in staat is het tekort van ongeveer 13 procent onder de door het stabiliteitspact gevraagde norm van 3 procent te brengen. De experten leggen begin maart hun bevindingen voor aan de Europese commissie. Mogelijk wil Europa dan verdere besparingsmaatregelen beslissen.

In 2010 zou het begrotingstekort met 4 procentpunt moeten dalen naar 8,7 procent. En in 2012 moet het tekort gereduceerd zijn tot 3 procent, toegelaten onder de zogenaamde Maastricht-norm.

De Griekse premier Giorgos Papandreou zegt intussen dat zijn land geen schuldovername verwacht. Er wordt wel gerekend op politieke ondersteuning voor gunstige kredieten. "We willen geen bail-out. Wat we verwachten is dat we kunnen geld lenen aan dezelfde condities (als financieel sterkere EU-landen)", zei hij aan de BBC.

Het is niet duidelijk of onder die hulp bilaterale kredieten of waarborgen van sterkere EU-landen moet worden verstaan.

De experten gaan na of Griekenland met de aangekondigde besparingsmaatregelen in staat is het tekort van ongeveer 13 procent onder de door het stabiliteitspact gevraagde norm van 3 procent te brengen. De experten leggen begin maart hun bevindingen voor aan de Europese commissie. Mogelijk wil Europa dan verdere besparingsmaatregelen beslissen. In 2010 zou het begrotingstekort met 4 procentpunt moeten dalen naar 8,7 procent. En in 2012 moet het tekort gereduceerd zijn tot 3 procent, toegelaten onder de zogenaamde Maastricht-norm. De Griekse premier Giorgos Papandreou zegt intussen dat zijn land geen schuldovername verwacht. Er wordt wel gerekend op politieke ondersteuning voor gunstige kredieten. "We willen geen bail-out. Wat we verwachten is dat we kunnen geld lenen aan dezelfde condities (als financieel sterkere EU-landen)", zei hij aan de BBC. Het is niet duidelijk of onder die hulp bilaterale kredieten of waarborgen van sterkere EU-landen moet worden verstaan.