Euronext krijgt een beursnotering in Parijs, Amsterdam, Brussel en later Lissabon. Euronext zal naar verwachting vanaf 20 juni noteren onder het symbool 'ENX'.

De aanbiedingsprijs van de aandelen zal tussen de 19 en 25 euro per aandeel bedragen. Er zullen maximaal 42,11 miljoen aandelen uitgegeven worden, die zowat 60 procent van het aandelenkapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen.

De beursgang bestaat uit een aanbieding aan institutionele en particuliere beleggers in Nederland, Frankrijk, België en Portugal, en een onderhandse plaatsing bij enkele institutionele beleggers in verschillende andere jurisdicties.

De aanbiedingsperiode loopt van 10 juni tot en met 18 juni. Voorafgaand aan de beursgang verkoopt ICE ongeveer 33 procent aan een groep referentieaandeelhouders, onder wie verschillende banken (onder meer BNP Paribas Fortis), maar ook de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), de investeringsholding van de Belgische overheid. De referentieaandeelhouders zullen voor een periode van drie jaar hun participatie niet verkopen.

Eigenaar ICE kocht in 2013 beursgroep NYSE Euronext, maar was enkel geïnteresseerd in NYSE. Door de beursgang gaat Euronext nu op eigen kracht verder.(Belga/BO)

Euronext krijgt een beursnotering in Parijs, Amsterdam, Brussel en later Lissabon. Euronext zal naar verwachting vanaf 20 juni noteren onder het symbool 'ENX'. De aanbiedingsprijs van de aandelen zal tussen de 19 en 25 euro per aandeel bedragen. Er zullen maximaal 42,11 miljoen aandelen uitgegeven worden, die zowat 60 procent van het aandelenkapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen. De beursgang bestaat uit een aanbieding aan institutionele en particuliere beleggers in Nederland, Frankrijk, België en Portugal, en een onderhandse plaatsing bij enkele institutionele beleggers in verschillende andere jurisdicties. De aanbiedingsperiode loopt van 10 juni tot en met 18 juni. Voorafgaand aan de beursgang verkoopt ICE ongeveer 33 procent aan een groep referentieaandeelhouders, onder wie verschillende banken (onder meer BNP Paribas Fortis), maar ook de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), de investeringsholding van de Belgische overheid. De referentieaandeelhouders zullen voor een periode van drie jaar hun participatie niet verkopen. Eigenaar ICE kocht in 2013 beursgroep NYSE Euronext, maar was enkel geïnteresseerd in NYSE. Door de beursgang gaat Euronext nu op eigen kracht verder.(Belga/BO)