"De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie hebben beloofd dat er een werkbare oplossing zal worden gevonden indien dit nodig zou blijken. Ik denk niet dat we er één nodig hebben", zo verklaarde Juncker. De Luxemburgse premier stelde dat de staatshoofden en regeringsleiders uiteindelijk die beslissing moeten nemen.

Niettemin zullen de ministers maandagavond mogelijke pistes bestuderen om de Grieken te hulp te schieten indien ze die vraag aan hun partners in de eurozone zouden richten. Eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn zei alvast dat hij een voorstel voor "een Europees mechanisme voor gecoördineerde en voorwaardelijke bijstand" heeft klaargestoomd.

De ministers zullen maandagavond wel hun goedkeuring hechten aan de grondige saneringsoperatie die de Griekse regering heeft gepresenteerd. Met onder meer forse besparingen op de pensioenen en de ambtenarensalarissen en een verhoging van de btw wil Griekenland zijn begrotingstekort dit jaar met vier procent indijken tot 8,7 procent.

Daarnaast gaf Athene begin maart obligaties ten belope van vijf miljard euro uit. De Grieken moeten dit jaar ruim vijftig miljard euro lenen om hun schulden te financieren.

"De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie hebben beloofd dat er een werkbare oplossing zal worden gevonden indien dit nodig zou blijken. Ik denk niet dat we er één nodig hebben", zo verklaarde Juncker. De Luxemburgse premier stelde dat de staatshoofden en regeringsleiders uiteindelijk die beslissing moeten nemen. Niettemin zullen de ministers maandagavond mogelijke pistes bestuderen om de Grieken te hulp te schieten indien ze die vraag aan hun partners in de eurozone zouden richten. Eurocommissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn zei alvast dat hij een voorstel voor "een Europees mechanisme voor gecoördineerde en voorwaardelijke bijstand" heeft klaargestoomd. De ministers zullen maandagavond wel hun goedkeuring hechten aan de grondige saneringsoperatie die de Griekse regering heeft gepresenteerd. Met onder meer forse besparingen op de pensioenen en de ambtenarensalarissen en een verhoging van de btw wil Griekenland zijn begrotingstekort dit jaar met vier procent indijken tot 8,7 procent. Daarnaast gaf Athene begin maart obligaties ten belope van vijf miljard euro uit. De Grieken moeten dit jaar ruim vijftig miljard euro lenen om hun schulden te financieren.