De ministers van Financiën van de eurozone hebben het licht op groen gezet voor het hulpprogramma voor Cyprus.

De Eurogroep maakte haar goedkeuring vrijdag bekend in Dublin, waar de ministers van de 27 EU-landen. De goedkeuring lag tot in de lijn van de verwachtingen.

Hoewel vrijdag het gerucht de ronde deed dat Cyprus 23 miljard in plaats van 17 miljard euro nodig zou hebben om het hoofd boven water te houden, verklaarde de Cypriotische minister van Financiën Charis Georgiades vrijdagmorgen dat zijn land geen grotere lening wil. Cyprus zou wel mikken op meer middelen uit de Europese structuurfondsen.

Het is nu afwachten of de afzonderlijke lidstaten aan de eurzone het hulpplan door het parlement geloodst krijgen. Als alles volgens plan verloopt, kan de raad van bestuur van het Europees Stabiliteitsmechanisme op 24 april de lening goedkeuren.

Het noodfonds zorgt voor 9 miljard van de 10 miljard euro die de internationale gemeenschap vrijmaakt, het IMF draagt 1 miljard euro bij. Als ook het fonds begin mei het licht op groen zet, zal halfweg de maand de eerste schijf aan de Cyrioten worden overgemaakt. (Belga/BO)

De ministers van Financiën van de eurozone hebben het licht op groen gezet voor het hulpprogramma voor Cyprus.De Eurogroep maakte haar goedkeuring vrijdag bekend in Dublin, waar de ministers van de 27 EU-landen. De goedkeuring lag tot in de lijn van de verwachtingen. Hoewel vrijdag het gerucht de ronde deed dat Cyprus 23 miljard in plaats van 17 miljard euro nodig zou hebben om het hoofd boven water te houden, verklaarde de Cypriotische minister van Financiën Charis Georgiades vrijdagmorgen dat zijn land geen grotere lening wil. Cyprus zou wel mikken op meer middelen uit de Europese structuurfondsen. Het is nu afwachten of de afzonderlijke lidstaten aan de eurzone het hulpplan door het parlement geloodst krijgen. Als alles volgens plan verloopt, kan de raad van bestuur van het Europees Stabiliteitsmechanisme op 24 april de lening goedkeuren. Het noodfonds zorgt voor 9 miljard van de 10 miljard euro die de internationale gemeenschap vrijmaakt, het IMF draagt 1 miljard euro bij. Als ook het fonds begin mei het licht op groen zet, zal halfweg de maand de eerste schijf aan de Cyrioten worden overgemaakt. (Belga/BO)