De crisis laat zich ook in de cafetaria van de Europese Commissie voelen, meldt Duncan Robinson, correspondent voor The Financial Times in Brussel, via Twitter.

Eurocraten betalen voor een koffie voortaan 0,01 euro - of 1 eurocoent - meer. Die prijsstijging brengt de prijs voor een kop koffie op 1,01 euro.

Hetzelfde geldt voor viennoiserie, zoals koffiekoeken en croissants. Voor een pain chocolat wordt in de cafetaria van de Commissie nu 0,91 euro betaald. Voor een croissant met chocolade wordt dat 1,81 euro.

Gekheid of niet, veel maakt de prijsstijging allicht niet uit. Sinds 1 oktober 2014 mogen handelaars namelijk het totale te betalen bedrag op het kasticketafronden op het dichtste veelvoud van 0 of 5 eurocent. Die maatregel dient om het gebruik van de door veel handelaars gehekelde muntstukken van 1 en 2 eurocent gestaag de wereld uit te helpen.

Handelaars kunnen trouwens vanaf vrijdag - morgen 8 januari 2016 - ook voor elektronische betalingen het totaalbedrag op het kasticket afronden. Voor alle duidelijkheid; net zoals bij de cashbetalingen is de handelaar volledig vrij om te kiezen of hij de bedragen al dan niet afrondt.

(BO)

De crisis laat zich ook in de cafetaria van de Europese Commissie voelen, meldt Duncan Robinson, correspondent voor The Financial Times in Brussel, via Twitter.Eurocraten betalen voor een koffie voortaan 0,01 euro - of 1 eurocoent - meer. Die prijsstijging brengt de prijs voor een kop koffie op 1,01 euro.Hetzelfde geldt voor viennoiserie, zoals koffiekoeken en croissants. Voor een pain chocolat wordt in de cafetaria van de Commissie nu 0,91 euro betaald. Voor een croissant met chocolade wordt dat 1,81 euro.Gekheid of niet, veel maakt de prijsstijging allicht niet uit. Sinds 1 oktober 2014 mogen handelaars namelijk het totale te betalen bedrag op het kasticketafronden op het dichtste veelvoud van 0 of 5 eurocent. Die maatregel dient om het gebruik van de door veel handelaars gehekelde muntstukken van 1 en 2 eurocent gestaag de wereld uit te helpen. Handelaars kunnen trouwens vanaf vrijdag - morgen 8 januari 2016 - ook voor elektronische betalingen het totaalbedrag op het kasticket afronden. Voor alle duidelijkheid; net zoals bij de cashbetalingen is de handelaar volledig vrij om te kiezen of hij de bedragen al dan niet afrondt.(BO)