Tegenover de Amerikaanse dollar was één euro maandag 1,3464 dollar waard. Dat is het laagste niveau sinds 2 maart. In de namiddag herstelde de Europese eenheidsmunt opnieuw tot boven de 1,35 dollar.

Analisten vrezen dat als Berlijn consequent vasthoudt aan het weigeren van financiële steun voor Griekenland, de euro nog meer onder druk zal komen te staan. "Men moet er rekening mee houden dat de zaak kan escaleren, wanneer er geen concrete toezegging komt, " luidde het maandag.

Ook tegenover andere munten verloor de euro terrein. Zo noteerde de Zwitserse frank op 1,4310 frank per euro, het hoogste niveau sinds de start van de eenheidsmunt in 1999.

Tegenover de Amerikaanse dollar was één euro maandag 1,3464 dollar waard. Dat is het laagste niveau sinds 2 maart. In de namiddag herstelde de Europese eenheidsmunt opnieuw tot boven de 1,35 dollar. Analisten vrezen dat als Berlijn consequent vasthoudt aan het weigeren van financiële steun voor Griekenland, de euro nog meer onder druk zal komen te staan. "Men moet er rekening mee houden dat de zaak kan escaleren, wanneer er geen concrete toezegging komt, " luidde het maandag. Ook tegenover andere munten verloor de euro terrein. Zo noteerde de Zwitserse frank op 1,4310 frank per euro, het hoogste niveau sinds de start van de eenheidsmunt in 1999.