De koersdaling is al enkele weken aan de gang en het gevolg van de vrees dat de schuldenproblematiek van Griekenland zou overslaan naar Spanje en Portugal. Dinsdag beleefden de aandelenmarkten een zwarte dag. In Europa werden de beurswinsten van bijna heel 2010 tenietgedaan. Ook in de VS en later in Azië (waar de buers van Tokio gesloten was) werden aandelen massaal gedumpt. Er verdween in totaal zowat 1.100 miljard dollar aan beurswaarde.

De euro verloor dinsdag 2,5 cent tegenover de dollar, het grootste dagverlies in lange tijd. Sinds begin deze week ging er 4 cent af.

De koersdaling is al enkele weken aan de gang en het gevolg van de vrees dat de schuldenproblematiek van Griekenland zou overslaan naar Spanje en Portugal. Dinsdag beleefden de aandelenmarkten een zwarte dag. In Europa werden de beurswinsten van bijna heel 2010 tenietgedaan. Ook in de VS en later in Azië (waar de buers van Tokio gesloten was) werden aandelen massaal gedumpt. Er verdween in totaal zowat 1.100 miljard dollar aan beurswaarde. De euro verloor dinsdag 2,5 cent tegenover de dollar, het grootste dagverlies in lange tijd. Sinds begin deze week ging er 4 cent af.