De Europese eenheidsmunt stond omstreeks 10 uur op 1,2831 dollar. Tegenover de Japanse yen zakte de euro zelfs tot zijn laagste niveau in 11 jaar. De euro werd verhandeld aan 98,58 yen, ongezien sinds 2001. Nadien kon de euro de verliezen wat beperken.

De financiële markten zijn onrustig doordat de kost voor Frankrijk om geld te lenen opnieuw is opgelopen en de Spaanse minister van Economie bekendmaakte dat de Spaanse banken hun balansen moeten zuiveren en daarbij 50 miljard euro provisies moeten aanleggen. (BBC/KVDA)

De Europese eenheidsmunt stond omstreeks 10 uur op 1,2831 dollar. Tegenover de Japanse yen zakte de euro zelfs tot zijn laagste niveau in 11 jaar. De euro werd verhandeld aan 98,58 yen, ongezien sinds 2001. Nadien kon de euro de verliezen wat beperken. De financiële markten zijn onrustig doordat de kost voor Frankrijk om geld te lenen opnieuw is opgelopen en de Spaanse minister van Economie bekendmaakte dat de Spaanse banken hun balansen moeten zuiveren en daarbij 50 miljard euro provisies moeten aanleggen. (BBC/KVDA)