Uit de peiling blijkt dat 49 procent voorstander is van een terugkeer naar de Deutsche Mark, tegen 41 procent die dat niet wil. De helft van de ondervraagden (51 procent) zegt ontevreden te zijn met de euro als Europese eenheidsmunt.

Slechts 17 procent verklaart het gevoel te hebben dat hij of zij sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt voordeel heeft gedaan bij de euro, tegen 77 procent die daar negatief op antwoordt. Van de ondervraagden is 67 procent bezorgd over de stabiliteit van de euro, en 56 procent vreest voor inflatie.

De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft de voorbije weken verscheidene malen de Europese eenheidsmunt publiekelijk verdedigd. De euro is in het voordeel van alle Europeanen, argumenteerde Schäuble.

Voor de enquête werden in opdracht van Bild 1068 Duitsers bevraagd door het onderzoeksbureau YouGov uit Keulen.

Uit de peiling blijkt dat 49 procent voorstander is van een terugkeer naar de Deutsche Mark, tegen 41 procent die dat niet wil. De helft van de ondervraagden (51 procent) zegt ontevreden te zijn met de euro als Europese eenheidsmunt. Slechts 17 procent verklaart het gevoel te hebben dat hij of zij sinds de invoering van de Europese eenheidsmunt voordeel heeft gedaan bij de euro, tegen 77 procent die daar negatief op antwoordt. Van de ondervraagden is 67 procent bezorgd over de stabiliteit van de euro, en 56 procent vreest voor inflatie. De Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, heeft de voorbije weken verscheidene malen de Europese eenheidsmunt publiekelijk verdedigd. De euro is in het voordeel van alle Europeanen, argumenteerde Schäuble.Voor de enquête werden in opdracht van Bild 1068 Duitsers bevraagd door het onderzoeksbureau YouGov uit Keulen.