De forse toename is in de eerste plaats een gevolg van de ecopremie die tot tot 31 december geldt. Met die deadline in zicht beslissen mensen nog snel om een nieuwe wagen aan te kopen. De nieuwe regering kondigde namelijk aan dat de ecopremies op het einde van 2011 aflopen.

Bovendien bestaat de nieuwe regeling van overheidswege erin dat wagens die na 28 november gekocht werden, niet meer voor 31 december ingeschreven moeten worden. Voortaan zal het betalingsbewijs, dat voor 5 januari aan de administratie moet worden overgemaakt, volstaan. (Sudpresse/BO)

De forse toename is in de eerste plaats een gevolg van de ecopremie die tot tot 31 december geldt. Met die deadline in zicht beslissen mensen nog snel om een nieuwe wagen aan te kopen. De nieuwe regering kondigde namelijk aan dat de ecopremies op het einde van 2011 aflopen. Bovendien bestaat de nieuwe regeling van overheidswege erin dat wagens die na 28 november gekocht werden, niet meer voor 31 december ingeschreven moeten worden. Voortaan zal het betalingsbewijs, dat voor 5 januari aan de administratie moet worden overgemaakt, volstaan. (Sudpresse/BO)