De terugval tot 1,8 procent is een bevestiging van een eerdere prognose. Analisten hadden nochtans op een groei van 2,2 procent gerekend. De exportcijfers en particuliere investeringen die naar boven werden herzien, werden evenwel volledig tenietgedaan door de import en afnemende consumptie.

Ook de consumentenbestedingen liggen met een toename met 2,2 procent onder de verwachte 2,7 procent, wat te maken heeft met de opstoot van de energieprijzen.

Volgens CFO William H. Weideman van de Dow Chemical Company - de Amerikaanse chemiereus - gaat het ondanks de groeivertraging de goede kant uit met de VS. Weideman wijst in dat verband op het verbeterde ondernemersklimaat, de vrij gunstige consumentenbestedingen en de eerste tekenen van herstel op de arbeidsmarkt. Ook soepelere kredietvoorwaarden en een groeiend exportcijfer zijn positieve signalen, luidt het.

In het laatste kwartaal van 2010 noteerden de VS een toename van het bbp met 3,1 procent.

(bloomberg)

De terugval tot 1,8 procent is een bevestiging van een eerdere prognose. Analisten hadden nochtans op een groei van 2,2 procent gerekend. De exportcijfers en particuliere investeringen die naar boven werden herzien, werden evenwel volledig tenietgedaan door de import en afnemende consumptie. Ook de consumentenbestedingen liggen met een toename met 2,2 procent onder de verwachte 2,7 procent, wat te maken heeft met de opstoot van de energieprijzen.Volgens CFO William H. Weideman van de Dow Chemical Company - de Amerikaanse chemiereus - gaat het ondanks de groeivertraging de goede kant uit met de VS. Weideman wijst in dat verband op het verbeterde ondernemersklimaat, de vrij gunstige consumentenbestedingen en de eerste tekenen van herstel op de arbeidsmarkt. Ook soepelere kredietvoorwaarden en een groeiend exportcijfer zijn positieve signalen, luidt het. In het laatste kwartaal van 2010 noteerden de VS een toename van het bbp met 3,1 procent. (bloomberg)