Bij een eerste prognose, in januari, was een groei van 7,4 procent gemeld. Dat was al de slechtste jaarprestatie sinds 1990.

Verlies Shangai Composite Index

Enkele uren na de aankondiging sloot op de beurs de Shanghai Composite Index met een verlies van 2,52 procent. Het was na enkele vakantiedagen de eerste handelsdag sinds vorige woensdag.

In januari volgend jaar maakt China de definitieve cijfers bekend van de economische groei in 2014.

De komende dagen volgen nog een resem cijfers (over onder meer buitenlandse handel, inflatie en industrie) waar in spanning naar wordt uitgekeken, zeker nu de beurzen de laatste maand klappen hebben gekregen door bezorgdheid over de gezondheid van de Chinese economie. (Belga/NS)

Bij een eerste prognose, in januari, was een groei van 7,4 procent gemeld. Dat was al de slechtste jaarprestatie sinds 1990.Enkele uren na de aankondiging sloot op de beurs de Shanghai Composite Index met een verlies van 2,52 procent. Het was na enkele vakantiedagen de eerste handelsdag sinds vorige woensdag.In januari volgend jaar maakt China de definitieve cijfers bekend van de economische groei in 2014. De komende dagen volgen nog een resem cijfers (over onder meer buitenlandse handel, inflatie en industrie) waar in spanning naar wordt uitgekeken, zeker nu de beurzen de laatste maand klappen hebben gekregen door bezorgdheid over de gezondheid van de Chinese economie. (Belga/NS)