Hoewel er in januari voor het eerst na tien opeenvolgende dalingen opnieuw een toename wordt genoteerd, valt de toename lager uit dan de analistenverwachtingen.

De index van het economische vertrouwen in de eurozone steeg met 0,6 punten tot 93,4 punten. Voor de volledige Europese Unie is er een toename met 1,2 punten tot 92,8 punten.

In Duitsland (+2,3 punten) en Spanje (+1,8 punten) zit het vertrouwen in de economie in de lift, terwijl Frankrijk en Italië een achteruitgang noteren. Vooral in de dienstensector trok het vertrouwen aan. (BO/Belga)

Hoewel er in januari voor het eerst na tien opeenvolgende dalingen opnieuw een toename wordt genoteerd, valt de toename lager uit dan de analistenverwachtingen.De index van het economische vertrouwen in de eurozone steeg met 0,6 punten tot 93,4 punten. Voor de volledige Europese Unie is er een toename met 1,2 punten tot 92,8 punten. In Duitsland (+2,3 punten) en Spanje (+1,8 punten) zit het vertrouwen in de economie in de lift, terwijl Frankrijk en Italië een achteruitgang noteren. Vooral in de dienstensector trok het vertrouwen aan. (BO/Belga)