'Het bbp van de VS nam in het tweede kwartaal avn 2015 toe met 3,7 procent op jaarbasis. Bij een eerdere raming werd een beperktere groei van 2,3 procent genoteerd. De forser dan verwachte groei werd eigenlijk al voorspeld door analisten gepolst door Bloomberg, die rekening hielden met een kwartaalgroei van 3,2 procent.

In het eerste kwartaal bleef de groei onder meer door de strenge winter beperkt tot 0,6 procent. De sterkere groei in het tweede kwartaal is deels te danken aan de opbouw van nieuwe voorraden door bedrijven.

Verwacht wordt dat de Amerikaanse gezinnen, aangevuurd door toenemende werkgelegenheid, stijgende huizenprijzen en goedkopere brandstofkosten, de economie in de tweede helft van het jaar blijven stimuleren.

Een rapport van het ministerie van Arbeid liet donderdag zien dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkeringen in de week die eindigde op 22 augustus met 6.000 eenheden zijn gedaald tot 271.000.

De forse economische groei vergroot de kans op een renteverhoging in de Verenigde Staten. De Federal Reserve heeft herhaaldelijk laten weten dat de eerste renteverhoging in jaren nog in 2015 kan plaatsvinden, als er sprake is van een robuust economisch herstel. De afgelopen dagen nam de overtuiging in de markt echter toe dat die rentestap nog niet volgende maand wordt gezet. (Belga/BO)

'Het bbp van de VS nam in het tweede kwartaal avn 2015 toe met 3,7 procent op jaarbasis. Bij een eerdere raming werd een beperktere groei van 2,3 procent genoteerd. De forser dan verwachte groei werd eigenlijk al voorspeld door analisten gepolst door Bloomberg, die rekening hielden met een kwartaalgroei van 3,2 procent. In het eerste kwartaal bleef de groei onder meer door de strenge winter beperkt tot 0,6 procent. De sterkere groei in het tweede kwartaal is deels te danken aan de opbouw van nieuwe voorraden door bedrijven. Verwacht wordt dat de Amerikaanse gezinnen, aangevuurd door toenemende werkgelegenheid, stijgende huizenprijzen en goedkopere brandstofkosten, de economie in de tweede helft van het jaar blijven stimuleren.Een rapport van het ministerie van Arbeid liet donderdag zien dat de aanvragen voor een werkloosheidsuitkeringen in de week die eindigde op 22 augustus met 6.000 eenheden zijn gedaald tot 271.000.De forse economische groei vergroot de kans op een renteverhoging in de Verenigde Staten. De Federal Reserve heeft herhaaldelijk laten weten dat de eerste renteverhoging in jaren nog in 2015 kan plaatsvinden, als er sprake is van een robuust economisch herstel. De afgelopen dagen nam de overtuiging in de markt echter toe dat die rentestap nog niet volgende maand wordt gezet. (Belga/BO)