De nieuwe raming betekent een neerwaartse herziening. Tot nu toe was er immers sprake van een economische groei met 0,1 procent tijdens het vierde kwartaal. Tijdens het derde kwartaal was het bruto binnenlands product (bbp) nog met 0,4 procent toegenomen, een prestatie die de eurozone uit de recessie leidde.

De hele Europese Unie tekende in het slotkwartaal vorig jaar een economische groei op van 0,1 procent. Dat is een bevestiging van eerdere ramingen.

Over heel 2009 daalde het bbp van de eurozone met 4,1 procent en dat van de Europese Unie met 4,2 procent. In 2008 was er nog een groei van respectievelijk 0,6 en 0,7 procent.

De nieuwe raming betekent een neerwaartse herziening. Tot nu toe was er immers sprake van een economische groei met 0,1 procent tijdens het vierde kwartaal. Tijdens het derde kwartaal was het bruto binnenlands product (bbp) nog met 0,4 procent toegenomen, een prestatie die de eurozone uit de recessie leidde. De hele Europese Unie tekende in het slotkwartaal vorig jaar een economische groei op van 0,1 procent. Dat is een bevestiging van eerdere ramingen. Over heel 2009 daalde het bbp van de eurozone met 4,1 procent en dat van de Europese Unie met 4,2 procent. In 2008 was er nog een groei van respectievelijk 0,6 en 0,7 procent.