De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal van dit jaar tot stilstand gekomen in vergelijking met het eerste kwartaal. Voor de volledige Europese Unie werd een lichte groei van 0,2 procent opgetekend. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is er een toename van het bbp met respectievelijk 0,7 en 1,2 procent.

De inflatie in de 18 landen met de Europese eenheidsmunt is in juli uitgekomen op 0,4 procent, of het laagste peil in bijna vijf jaar. De lager inflatie wordt onder andere veroorzaakt door dalende energieprijzen. Ook de prijzen voor voedingsmiddelen, alcohol en tabak daalden. De inflatie ligt daarmee steeds verder verwijderd van de doelstelling van de ECB van net onder de 2,0 procent. (BO)

De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal van dit jaar tot stilstand gekomen in vergelijking met het eerste kwartaal. Voor de volledige Europese Unie werd een lichte groei van 0,2 procent opgetekend. In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar is er een toename van het bbp met respectievelijk 0,7 en 1,2 procent.De inflatie in de 18 landen met de Europese eenheidsmunt is in juli uitgekomen op 0,4 procent, of het laagste peil in bijna vijf jaar. De lager inflatie wordt onder andere veroorzaakt door dalende energieprijzen. Ook de prijzen voor voedingsmiddelen, alcohol en tabak daalden. De inflatie ligt daarmee steeds verder verwijderd van de doelstelling van de ECB van net onder de 2,0 procent. (BO)