Dat blijkt uit de voorlopige samengestelde Purchasing Managers Index (PMI) van marktonderzoeker Markit.

De voorlopige PMI steeg van 47,0 in november naar 47,9 in december, de hoogste stand in drie maanden. Een cijfer hoger dan 50 duidt op economische groei, een cijfer lager dan 50 betekent dat de economie krimpt.

"Het is alleszins bemoedigend dat de index niet verder daalt," zei Chris Williamson van Markit aan de BBC.

Toch is een recessie waarschijnlijk onvermijdelijk. Ook Ernst &Young voorspelt een lichte recessie in de eurozone in de eerste helft van volgend jaar en een groep van amper 0,1 procent in heel 2012. (KVDA)

Dat blijkt uit de voorlopige samengestelde Purchasing Managers Index (PMI) van marktonderzoeker Markit. De voorlopige PMI steeg van 47,0 in november naar 47,9 in december, de hoogste stand in drie maanden. Een cijfer hoger dan 50 duidt op economische groei, een cijfer lager dan 50 betekent dat de economie krimpt. "Het is alleszins bemoedigend dat de index niet verder daalt," zei Chris Williamson van Markit aan de BBC. Toch is een recessie waarschijnlijk onvermijdelijk. Ook Ernst &Young voorspelt een lichte recessie in de eurozone in de eerste helft van volgend jaar en een groep van amper 0,1 procent in heel 2012. (KVDA)