Volgens de ECB dwingt de rust op de obligatiemarkten de overheden om meer verantwoordelijkheid op te nemen om de schuldencrisis aan te pakken.

Raadsleden van de ECB Jürgen Stark en Athanasios Orphanides lieten verstaan dat het Europese reddingsfonds gemachtigd zou kunnen worden om staatspapier te kopen, zodat de praktijk van de ECB om in te grijpen in de staatsfinanciën van de zwakke landen op termijn overbodig wordt.

In de laatste week van januari sloeg de ECB nog 146 miljoen euro staatspapier in. Sinds mei kocht de ECB al voor 76,5 miljard euro aan obligaties van wankele eurolanden op.

Volgens de ECB dwingt de rust op de obligatiemarkten de overheden om meer verantwoordelijkheid op te nemen om de schuldencrisis aan te pakken. Raadsleden van de ECB Jürgen Stark en Athanasios Orphanides lieten verstaan dat het Europese reddingsfonds gemachtigd zou kunnen worden om staatspapier te kopen, zodat de praktijk van de ECB om in te grijpen in de staatsfinanciën van de zwakke landen op termijn overbodig wordt. In de laatste week van januari sloeg de ECB nog 146 miljoen euro staatspapier in. Sinds mei kocht de ECB al voor 76,5 miljard euro aan obligaties van wankele eurolanden op.