Het wordt intussen stilaan duidelijk dat de Europese Centrale Bank haar inkoopprogramma van staatsobligaties van noodlijdende eurolanden terugschroeft. Twee weken gelden werd nog voor 3,66 miljard euro aan staatspapier besteed.

De aankoop van 635 miljoen euro staatspapier is het laagste peil sinds de ECB begin augustus massaal staatspapier begon in te slaan om de schuldencrisis te bestrijden.

Dat wijst erop dat de ECB niet de rol voor zichzelf weggelegd ziet als 'the lender of last resort'. Dat mocht vorige week al blijken toen ECB-voorzitter Mario Draghi bij een toelichting van het rentebesluit duidelijk liet verstaan dat de bazooka in de tas blijft. Het is met andere woorden aan de Europese overheden om de eurocrisis ten gronde aan te pakken. (Belga/BO)

Het wordt intussen stilaan duidelijk dat de Europese Centrale Bank haar inkoopprogramma van staatsobligaties van noodlijdende eurolanden terugschroeft. Twee weken gelden werd nog voor 3,66 miljard euro aan staatspapier besteed.De aankoop van 635 miljoen euro staatspapier is het laagste peil sinds de ECB begin augustus massaal staatspapier begon in te slaan om de schuldencrisis te bestrijden.Dat wijst erop dat de ECB niet de rol voor zichzelf weggelegd ziet als 'the lender of last resort'. Dat mocht vorige week al blijken toen ECB-voorzitter Mario Draghi bij een toelichting van het rentebesluit duidelijk liet verstaan dat de bazooka in de tas blijft. Het is met andere woorden aan de Europese overheden om de eurocrisis ten gronde aan te pakken. (Belga/BO)