De ECB heeft alle voorwaarden verbonden aan de kredietrating voor Griekse overheidsobligaties opgeschort, luidt het in een persbericht. De maatregel laat banken die Grieks staatspapier bezitten toe om te blijven lenen bij de ECB.

Onder de oude regels zou de ECB dat niet meer kunnen toelaten, wanneer kredietbeoordelaar hun rating fors naar beneden bijstellen. Vorige week verlaagde Standard & Poor's de rating van het Griekse staatspapier al tot "rommel".

De beslissing komt een dag na het akkoord over massale internationale steun voor Griekenland. Het land kondigde draconische besparingsmaatregelen aan ten belope van 30 miljard euro over de komende drie jaar.

De ECB heeft alle voorwaarden verbonden aan de kredietrating voor Griekse overheidsobligaties opgeschort, luidt het in een persbericht. De maatregel laat banken die Grieks staatspapier bezitten toe om te blijven lenen bij de ECB. Onder de oude regels zou de ECB dat niet meer kunnen toelaten, wanneer kredietbeoordelaar hun rating fors naar beneden bijstellen. Vorige week verlaagde Standard & Poor's de rating van het Griekse staatspapier al tot "rommel". De beslissing komt een dag na het akkoord over massale internationale steun voor Griekenland. Het land kondigde draconische besparingsmaatregelen aan ten belope van 30 miljard euro over de komende drie jaar.