De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rentetarieven in de eurozone ongewijzigd, meldt de centrale bank donderdag na afloop van de zeswekelijkse beleidsvergadering.

De herfinancieringsrente blijft dus op 0 procent, wat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de centrale bank.

De depositorente blijft negatief op -0,4 procent, waardoor banken geld toeleggen op de middelen die ze bij de ECB stallen.

De lage rente is een middel van de ECB in de strijd tegen de lage inflatie in de eurozone. In dat kader koopt de centrale bank ook maandelijks voor tientallen miljarden euro's aan schuldpapier op bij financiële instellingen. Aan dat programma werd donderdag evenmin iets veranderd, wat betekent dat in ieder geval tot eind dit jaar voor 60 miljard euro per maand aan obligaties wordt opgekocht.

Later op de dag volgt een toelichting van ECB-voorzitter Draghi.

De Europese Centrale Bank (ECB) laat de rentetarieven in de eurozone ongewijzigd, meldt de centrale bank donderdag na afloop van de zeswekelijkse beleidsvergadering. De herfinancieringsrente blijft dus op 0 procent, wat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de centrale bank. De depositorente blijft negatief op -0,4 procent, waardoor banken geld toeleggen op de middelen die ze bij de ECB stallen. De lage rente is een middel van de ECB in de strijd tegen de lage inflatie in de eurozone. In dat kader koopt de centrale bank ook maandelijks voor tientallen miljarden euro's aan schuldpapier op bij financiële instellingen. Aan dat programma werd donderdag evenmin iets veranderd, wat betekent dat in ieder geval tot eind dit jaar voor 60 miljard euro per maand aan obligaties wordt opgekocht.Later op de dag volgt een toelichting van ECB-voorzitter Draghi.