Dat de rente voor de achttiende maand op rij onveranderd blijft, werd door analisten en economen voorspeld.

Tijdens een toelichting in Frankfurt verklaarde ECB-voorzitter Trichet donderdagnamiddag dat het herstel in de eurozone "matig" blijft, met aanhoudende "onzekerheden". Volgens de voorzitter zijn de rentevoeten van de Europese Centrale Bank "gepast".

Verwacht werd dat de ECB door de betere groeivooruitizchten in de eurozone een meer behoudende koers zou aankondigen dan de andere grote centrale banken. De Amerikaanse centrale bank (Fed) bijvoorbeeld liet onlangs verstaan extra biljetten te willen drukken om de Amerikaanse economie op het goede spoor te krijgen.

De ECB besteedde tijdens de persconferentie van donderdag weinig aandacht aan de stijgende koers van de euro. De Europese eenheidsmunt noteert ten opzichte van de dollar op een bijzonder hoog peil. Kort na de toespraak van de ECB-voorzitter brak de Europese eenheidsmunt door de grens van 1,40 dollar.

Donderdag maakte ook de Britse centrale bank (BoE) bekend de belangrijkste rentevoet te handhaven. De Britse rente staat sinds maart 2009 op 0,5 procent.

Dat de rente voor de achttiende maand op rij onveranderd blijft, werd door analisten en economen voorspeld. Tijdens een toelichting in Frankfurt verklaarde ECB-voorzitter Trichet donderdagnamiddag dat het herstel in de eurozone "matig" blijft, met aanhoudende "onzekerheden". Volgens de voorzitter zijn de rentevoeten van de Europese Centrale Bank "gepast". Verwacht werd dat de ECB door de betere groeivooruitizchten in de eurozone een meer behoudende koers zou aankondigen dan de andere grote centrale banken. De Amerikaanse centrale bank (Fed) bijvoorbeeld liet onlangs verstaan extra biljetten te willen drukken om de Amerikaanse economie op het goede spoor te krijgen. De ECB besteedde tijdens de persconferentie van donderdag weinig aandacht aan de stijgende koers van de euro. De Europese eenheidsmunt noteert ten opzichte van de dollar op een bijzonder hoog peil. Kort na de toespraak van de ECB-voorzitter brak de Europese eenheidsmunt door de grens van 1,40 dollar.Donderdag maakte ook de Britse centrale bank (BoE) bekend de belangrijkste rentevoet te handhaven. De Britse rente staat sinds maart 2009 op 0,5 procent.