De rentevoet staat al sinds mei 2009 op het niveau van 1 procent. Volgens experts ziet het er de komende maanden niet naar uit dat de rente stijgt.

Donderdag heeft de ECB ook bekendgemaakt dat ze de groeivooruitzichten voor de eurozone in 2011 verlaagt tot 1,2 procent in plaats van 1,5 procent. De ECB houdt nu ook rekening met de negatieve impact van de besparingsprogramma's op de groei. Voor het lopende jaar verhoogt de centrale bank dan weer de groeivooruitzichten van 0,8 tot 1 procent.

De inflatie in de eurozone zou in 2010 uitkomen op 1,5 procent. Voor 2011 wordt rekening gehouden met een inflatie tot 1,6 procent. De centrale bank beschouwt een inflatie van 2 procent als ideaal.

In een toelichting bij het rentebesluit zei Trichet dat hij nooit getwijfeld heeft aan het voortbestaan van de Europese eenheidsmunt, die "van essentieel belang is voor binnen- en buitenlandse investeerders". De voorbije weken verloor de euro fors terrein ten opzichte van de dollar uit vrees voor een uitbreiding van de schuldencrisis in Europa. Donderdag ging de euro alweer hoger met een piek tot boven de 1,21 dollar.

De rentevoet staat al sinds mei 2009 op het niveau van 1 procent. Volgens experts ziet het er de komende maanden niet naar uit dat de rente stijgt.Donderdag heeft de ECB ook bekendgemaakt dat ze de groeivooruitzichten voor de eurozone in 2011 verlaagt tot 1,2 procent in plaats van 1,5 procent. De ECB houdt nu ook rekening met de negatieve impact van de besparingsprogramma's op de groei. Voor het lopende jaar verhoogt de centrale bank dan weer de groeivooruitzichten van 0,8 tot 1 procent. De inflatie in de eurozone zou in 2010 uitkomen op 1,5 procent. Voor 2011 wordt rekening gehouden met een inflatie tot 1,6 procent. De centrale bank beschouwt een inflatie van 2 procent als ideaal. In een toelichting bij het rentebesluit zei Trichet dat hij nooit getwijfeld heeft aan het voortbestaan van de Europese eenheidsmunt, die "van essentieel belang is voor binnen- en buitenlandse investeerders". De voorbije weken verloor de euro fors terrein ten opzichte van de dollar uit vrees voor een uitbreiding van de schuldencrisis in Europa. Donderdag ging de euro alweer hoger met een piek tot boven de 1,21 dollar.