De grootse economie van Europa mag zich voor 2010 verwachten aan een toename van het bbp (bruto binnenlands product) met 3,4 procent ipv een eerder geraamde 1,4 procent. Voor 2011 wordt de groei opgetrokken van 1,6 naar 1,8 procent.

Dat de groeiverwachtingen opwaarts worden bijgesteld komt niet als een verrassing, aangezien al een tijd duidelijk is dat de Duitse economie voluit kan profiteren van de betere conjunctuur. Zo komen de exportcijfers op een nieuw recordniveau te staan.

Bovendien trekt volgens de Duitse minister van Economie, Rainer Brüderle, ook de binnenlandse vraag weer aan. Maar het groeicijfer dat de Duitse regering donderdag kenbaar maakt, ligt wel hoger dan dat van andere officiële instellingen.

Ook de werkloosheid in Duitsland zou verder dalen. De regering verwacht gemiddeld 3,2 miljoen werklozen in 2010, en 2,9 miljoen in 2011.

De grootse economie van Europa mag zich voor 2010 verwachten aan een toename van het bbp (bruto binnenlands product) met 3,4 procent ipv een eerder geraamde 1,4 procent. Voor 2011 wordt de groei opgetrokken van 1,6 naar 1,8 procent.Dat de groeiverwachtingen opwaarts worden bijgesteld komt niet als een verrassing, aangezien al een tijd duidelijk is dat de Duitse economie voluit kan profiteren van de betere conjunctuur. Zo komen de exportcijfers op een nieuw recordniveau te staan.Bovendien trekt volgens de Duitse minister van Economie, Rainer Brüderle, ook de binnenlandse vraag weer aan. Maar het groeicijfer dat de Duitse regering donderdag kenbaar maakt, ligt wel hoger dan dat van andere officiële instellingen. Ook de werkloosheid in Duitsland zou verder dalen. De regering verwacht gemiddeld 3,2 miljoen werklozen in 2010, en 2,9 miljoen in 2011.