Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maant Duitsland aan om verdere hervormingen door te voeren en meer te investeren in infrastructuur. Dat blijkt uit een doorlichtingsrapport dat maandag werd vrijgegeven.

"Meer vooruitgang op vlak van structurele hervormingen zou de potentiële groei nieuw leven inblazen en het Duitse leiderschap op Europees niveau versterken", stelt het IMF. "Een dynamischer Duitsland zou ook het aanhoudend fragiele economische herstel van de eurozone ten goede komen."

Dat Duitsland al jaren een groot handelsoverschot in de boeken schrijft, is al langer een doorn in het oog van het IMF én de VS. Op die manier leidt het grote verschil tussen de Duitse export en import tot onevenwichtigheden in de wereldeconomie, oordelen ze.

Volgens het IMF moet Duitsland nu profiteren van de lage financieringskosten en geld vrijmaken om te investeren in infrastructuur, waardoor het (te) grote overschot op de balans van het land kan slinken.

Het IMF vraagt in zijn rapport ook dat Duitsland meer inspanningen levert om de vluchtelingen binnen de arbeidsmarkt te integreren, het vrouwen makkelijker maakt om voltijds te werken, en de pensioenleeftijd verhoogt.(Reuters/BO)

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maant Duitsland aan om verdere hervormingen door te voeren en meer te investeren in infrastructuur. Dat blijkt uit een doorlichtingsrapport dat maandag werd vrijgegeven."Meer vooruitgang op vlak van structurele hervormingen zou de potentiële groei nieuw leven inblazen en het Duitse leiderschap op Europees niveau versterken", stelt het IMF. "Een dynamischer Duitsland zou ook het aanhoudend fragiele economische herstel van de eurozone ten goede komen."Dat Duitsland al jaren een groot handelsoverschot in de boeken schrijft, is al langer een doorn in het oog van het IMF én de VS. Op die manier leidt het grote verschil tussen de Duitse export en import tot onevenwichtigheden in de wereldeconomie, oordelen ze.Volgens het IMF moet Duitsland nu profiteren van de lage financieringskosten en geld vrijmaken om te investeren in infrastructuur, waardoor het (te) grote overschot op de balans van het land kan slinken.Het IMF vraagt in zijn rapport ook dat Duitsland meer inspanningen levert om de vluchtelingen binnen de arbeidsmarkt te integreren, het vrouwen makkelijker maakt om voltijds te werken, en de pensioenleeftijd verhoogt.(Reuters/BO)