Hoewel de Duitse economie, ondersteund door consumptie en investeringen in de zomer van 2010 fors gegroeid is, blijft de groei onder die van het tweede kwartaal liggen. In dat kwartaal werd een recordgroei van 2,3 procent op kwartaalbasis neergezet.

Het verschil met het tweede kwartaal bestaat erin dat de toename van het bbp in het derde kwartaal niet uitsluitend door de export wordt gedragen. De investeringen stijgen met 3,7 procent, de private consumentenuitgaven met 0,4 procent en de staatsuitgaven met 1,1 procent. De investeringen in de bouwsector nemen met 0,4 procent licht af.

Consumentenvertrouwen piekt hogerDinsdag raakte in een rapport van marketinginstituut GfK bekend dat het vertrouwen van de Duitse consument naar zijn hoogste peil in meer dan drie jaar tijd is gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen stijgt naar 5,5 punten voor december, na een opwaartss geherwaardeerde 5,1 punten voor november. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2007. Analisten hielden rekening met een stijging tot 5,1 punten voor december. De toename van het consumentenvertrouwen zou in de eerste plaats te danken zijn aan het herstel van de Duitse arbeidsmarkt.

Hoewel de Duitse economie, ondersteund door consumptie en investeringen in de zomer van 2010 fors gegroeid is, blijft de groei onder die van het tweede kwartaal liggen. In dat kwartaal werd een recordgroei van 2,3 procent op kwartaalbasis neergezet. Het verschil met het tweede kwartaal bestaat erin dat de toename van het bbp in het derde kwartaal niet uitsluitend door de export wordt gedragen. De investeringen stijgen met 3,7 procent, de private consumentenuitgaven met 0,4 procent en de staatsuitgaven met 1,1 procent. De investeringen in de bouwsector nemen met 0,4 procent licht af.Consumentenvertrouwen piekt hogerDinsdag raakte in een rapport van marketinginstituut GfK bekend dat het vertrouwen van de Duitse consument naar zijn hoogste peil in meer dan drie jaar tijd is gestegen. De index voor het consumentenvertrouwen stijgt naar 5,5 punten voor december, na een opwaartss geherwaardeerde 5,1 punten voor november. Het gaat om het hoogste niveau sinds oktober 2007. Analisten hielden rekening met een stijging tot 5,1 punten voor december. De toename van het consumentenvertrouwen zou in de eerste plaats te danken zijn aan het herstel van de Duitse arbeidsmarkt.