Afgelopen herfst ging men nog uit van 2,3 procent groei. In 2009 sloeg de crisis nog zwaar toe, het land beleefde de zwaarste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar vorig jaar groeide de Duitse economie alweer met 3,6 procent.

Voor 2012 rekent de regering op een groei van 1,8 procent. De regering volgt het optimisme van verschillende onderzoeksinstellingen. Het ziet er ook naar uit dat Duitsland het beter zal blijven doen dan de meeste van zijn Europese partners. Het land kan niet alleen profiteren van een sterke export, maar ook steeds meer van de groeiende binnenlandse vraag.

"Dat maakt onze economie meer resistent", aldus minister van Economie Rainer Brüderle.

Het aantal werklozen zou dit jaar dalen tot 2,9 miljoen en volgend jaar tot 2,7 miljoen. Het aantal actieven ligt met 41 miljoen op het hoogste aantal ooit. (Belga)

Afgelopen herfst ging men nog uit van 2,3 procent groei. In 2009 sloeg de crisis nog zwaar toe, het land beleefde de zwaarste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar vorig jaar groeide de Duitse economie alweer met 3,6 procent. Voor 2012 rekent de regering op een groei van 1,8 procent. De regering volgt het optimisme van verschillende onderzoeksinstellingen. Het ziet er ook naar uit dat Duitsland het beter zal blijven doen dan de meeste van zijn Europese partners. Het land kan niet alleen profiteren van een sterke export, maar ook steeds meer van de groeiende binnenlandse vraag. "Dat maakt onze economie meer resistent", aldus minister van Economie Rainer Brüderle.Het aantal werklozen zou dit jaar dalen tot 2,9 miljoen en volgend jaar tot 2,7 miljoen. Het aantal actieven ligt met 41 miljoen op het hoogste aantal ooit. (Belga)