De vertrouwensindex van ZEW, die de verwachtingen voor de komende zes maanden peilt, steeg van -3,6 in oktober naar 11,5 in november. Analisten hielden rekening met een beperktere toename tot 0,5.

Beleggers en analisten putten in de eerste plaats vertrouwen uit het feit dat de Duitse economie in het derde kwartaal een recessie wist te ontlopen.

Ondanks het toenemend vertrouwen in de economie blijft ZEW-topman Clemens Fuest behoedzaam: "De indicator die het economisch sentiment in Duitsland peilt, is voor het eerst in 2014 toegenomen. De recente groeicijfers voor het eurogebied suggereren dat de economie stabiliseert, wat heeft bijgedragen tot de verhoging van de indicator. De economische omgeving blijft echter fragiel, te wijten aan de sluimerende geopolitieke spanningen," aldus Fuest in een toelichting.

De ZEW-index is gebaseerd op een rondvraag bij 220 analisten en investeerders tussen 3 en 17 november.

(Reuters/BO)

De vertrouwensindex van ZEW, die de verwachtingen voor de komende zes maanden peilt, steeg van -3,6 in oktober naar 11,5 in november. Analisten hielden rekening met een beperktere toename tot 0,5. Beleggers en analisten putten in de eerste plaats vertrouwen uit het feit dat de Duitse economie in het derde kwartaal een recessie wist te ontlopen.Ondanks het toenemend vertrouwen in de economie blijft ZEW-topman Clemens Fuest behoedzaam: "De indicator die het economisch sentiment in Duitsland peilt, is voor het eerst in 2014 toegenomen. De recente groeicijfers voor het eurogebied suggereren dat de economie stabiliseert, wat heeft bijgedragen tot de verhoging van de indicator. De economische omgeving blijft echter fragiel, te wijten aan de sluimerende geopolitieke spanningen," aldus Fuest in een toelichting.De ZEW-index is gebaseerd op een rondvraag bij 220 analisten en investeerders tussen 3 en 17 november. (Reuters/BO)